Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Arhiva

Toti Cinci, alaturi de toti copiii

22.03.2010

Compania Passe-Partout Dan Puric susține dreptul fiecărui copil de a fi ascultat și de a avea posibilitatea să solicite oricând sprijin în situații de risc. Compania Passe-Partout Dan Puric se alătură, astfel, Asociației Telefonul Copilului în cadrul campaniei PIERDUT și sprijină demersul organizației de a aduna fondurile necesare pentru a întări capacitatea logistică și umană a acesteia de a raspunde tuturor copiilorla 116 111. Spectacolul „TOȚI CINCI” prezentat la data de 24 martie 2010, ora 19.30, la Sala Rapsodia, str. Lipscani, nr. 53, se va desfășura în beneficiul Asociației Telefonul Copilului.

Proiectul„TOȚI CINCI” este o tragi-comedie fără cuvinte despre omul contemporan:vise, iubiri, speranțe traduse în dans, pantomimă și teatru. Frânturi de viață: privești, primești și construiești propriul tău fir narativ.

Luațiunul câte unul, ei sunt: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ștefan Ruxanda, Paul Cimpoieru și Silviu Man. Din punct de vedere social, cinci cetățeni. Din punct de vedere politic, cinci voturi. Putem completa la nesfârșit: contribuabili, clienți, consumatori. Împreună, dobândesc numele cel mare: Compania Passe-Partout Dan Puric.

"TOȚI CINCI" este un spectacol care iți vorbește despre nebunia lumii, despre bucuriaei, despre miracolele care ne înconjoară, dar pe lângă care trecem cu toții, din viteză, în fiecare zi. „Venim să iți vorbim, tăcând, despre ceea ce nu se vede (decât cu ochiul liber)”, completeaza echipa „TOȚI CINCI”.

Vă invităm, așadar, la data de 24 martie, ora 19.30, la Sala Rapsodia, str.Lipscani, nr.53, pentru a vă detașa de cotidian într-un cadru care, cu siguranță, vă va determina să reveniți. În plus, trebuie să știți că fiecare bilet vândut reprezintă șansa tot mai multorcopii de a fi ascultați și sprijiniți de Asociația Telefonul Copilului.

Mulțumirilenoastre se indreaptă către toți cei care ni s-au alăturat în acest demers: Compania Passe-Partout Dan Puric și Art & Events Management,  pe numele lor – Florentina Ciocanea (producător), Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ștefan Ruxanda, Paul Cimpoieru, Silviu Man (distribuția, regia, scenografia), Wilhelmina Arz (costume), Ilina Pepine (ilustrația muzicală), Sorin Vintilă (light design).

Reamintimcă anul 2009 a adus Asociației Telefonul Copilului o creștere de 74,8% anumărului cazurilor înregistrate, comparativ cu anul 2008. A rezultat astfel un numar de 5.297 de cazuri de încălcare a drepturilor copilului,sesizate la 116 111, iar în 1.042 dintre cazuri apelanții au fost copii, înregistrându-se și în acest sens o creștere de 174,9% față de anul precedent. A apărut astfel nevoia de a prelua tot mai multe apelurila linia de asistență destinată copiilor, ceea ce ne-a determinat să lansam campania PIERDUT, la data de 01 ianuarie 2010.

Campania PIERDUT se derulează până la data de 31 martie 2010. Orice persoană caredorește să se implice activ în susținerea campaniei, poate să trimită un sms la 874 (număr apelabil din rețelele Cosmote, Orange, Vodafone, nuse percepe tva) și va dona 2 euro. Cu un efort minim, dar susținut de cât mai multe persoane, Asociația Telefonul Copilului va putea comunica și va putea să ajungă la toți copiii care caută sprijin la 116 111.

AsociațiaTelefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecției drepturilor copilului. 7 zile din 7, întreorele 08.00-20.00, organizatia raspunde apelurilor copiilor si parintilor la 116 111. Un număr total de 1.499.745 de apeluri a fost înregistrat în perioada 21 noiembrie 2001 – 28 februarie 2010, iar dintre acestea au fost identificate 27.246 de cazuri valide. Contact: 021 413 00 11 / 0740 111 468 / telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro /www.telefonulcopilului.ro