Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Arhiva

Concertul Mozart Rocks în beneficiul Asociației Telefonul Copilului

25.03.2010

Luni, 12 aprilie 2010, Sala Palatului, interval orar 20.00 – 23.00, va avea loc cea de-a VII-a ediție a concertului „Mozart Rocks” www.mozartrocks.ro, de aceasta data în beneficiul Asociației Telefonul Copilului. Un număr impresionant de personalități din lumea muzicală și mass-media va face posibilă desfășurarea de excepție a acestui concert, în scop caritabil. Biletele sunt disponibileîn rețeaua Eventim.ro (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Humanitas, Carturesti, www.eventim.ro), la prețuri între 40 – 100 RON.

SocietateaFilarmonică LYRA, inițiator și organizator al proiectului „Mozart Rocks”, se alătură Asociației Telefonul Copilului în cadrul campaniei PIERDUT și sprijină demersul organizației de a aduna fondurile necesare pentru a întări capacitatea logistică și umană a acesteia de a răspunde tuturor copiilor la 116 111.

Evenimentul muzical original oferă oabordare inedită a muzicii clasice, prin combinarea sonorităților orchestrelor simfonice cu cele ale instrumentelor electronice moderne, în interpretarea unor piese celebre ale unor compozitori clasici: Bach, Beethoven, Brahms, Haendel, Strauss, Bizet și bineînțeles, Mozart, dar și piese celebre ale rock-ului modern, într-o orchestrație nouă.

Clasiculși modernul se vor întâlni din nou, evenimentul urmând să-l aibă la pupitrul Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” pe maestrul Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naționale Române, alături de invitați speciali.Veți avea ocazia să ascultați atât piese de succes din concertele trecute cât și piese noi, montate într-o scenografie îndrăzneață, spectacolul vizual al proiecțiilor, jocurilor de lumini și efectelor speciale completând universul sonor și făcând din acest eveniment unul cu adevărat memorabil.

Costul biletului va reprezenta o donație către Asociația Telefonul Copilului www.telefonulcopilului.ro, iar dacă fiecare dintre noi va putea răspândi vestea și câtre alți prieteni, cunoscuți, nu numai că se vor bucura de un eveniment minunat, dar vor ști că datorită gestului fiecăruia, strigătul de ajutor al cât mai multor copii va putea fi auzit la telefonul copilului.

Vă invităm, așadar, la data de 12 aprilie, ora 20.00, la Sala Palatului, pentru a acorda șansa tot mai multor copii de a fi ascultați și sprijiniți de Asociația Telefonul Copilului.

Mulțumirile noastrese îndreaptă către toți cei care ni s-au alaturat în acest demers, printr-o reprezentație a unui act de înaltă ținută artistică: în primul rând membrilor Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” care, luând
cunoștințăde specificul evenimentului, și-au oferit benevol serviciile  pentru a concerta Pro-Bono pentru sprijinirea manifestării, maestrului Ioan GyuriPascu, Clubului Rotary-Curtea Veche, Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Televiziunii Române și postului de radio MagicFMca parteneri ai evenimentului, Consiliului Național al Audiovizualului,companiilor FIVE's, EVENTIM, Prom'Art Creative, RomVision, Business Travel, Viena Românească, partenerilor media Metropotam, Timeout București și nu în cele din urmă organizatorului, domnul Constantin Teodorescu.

Contăm și de această dată pe sprijinul reprezentanților mass-media în vederea promovării acestui eveniment și le mulțumim tuturor pentru asigurarea constantă a vizibilității numărului  în rândul copiilor și părinților, ceea ce a facilitat tratarea cât mai multor cazuri de încălcare a drepturilor copilului. Totodată, implicarea activă a mass media a condus la conștientizarea publicului larg cu privire la problemele majore cu care se confruntă copiii, în urma apelurilor înregistrate la 116 111.

Reamintim că anul 2009 a adus Asociației Telefonul Copilului o creștere de 74,8% a numărului cazurilor înregistrate, comparativ cu anul 2008. A rezultat astfel un număr de 5.297 de cazuri de încălcare a drepturilor copilului,sesizate la 116 111, iar in 1.042 dintre cazuri apelanții au fost copii, înregistrându-se și în acest sens o creștere de 174,9% față de anul precedent.. A apărut astfel nevoia de a prelua tot mai multe apeluri la linia de asistență destinată copiilor, ceea ce a determinat Asociația Telefonul Copilului să lanseze campania PIERDUT, la data de 01ianuarie 2010.

Campania PIERDUT se derulează până la data de 31 martie 2010. Orice persoană care dorește să se implice activ în susținerea campaniei, poate să trimită un sms la 874 (număr apelabil dinrețelele Cosmote, Orange, Vodafone, serviciu oferit gratuit; nu se percepe tva) și va dona 2 euro. Cu un efort minim, dar susținut de cât mai multe persoane, Asociația Telefonul Copilului va putea comunica și va putea să ajungă la toți copiii care caută sprijin la 116 111.


Asociația Telefonul Copilului
AsociațiaTelefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecției drepturilor copilului. 7 zile din 7, întreorele 08.00-20.00, Asociația Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor și părinților la 116 111. Un număr total de 1.499.745 de apeluri a fost înregistrat de Asociația Telefonul Copilului în perioada 21 noiembrie 2001 – 28 februarie 2010, iar dintre acestea au fost identificate 27.246 de cazuri valide.
Pentru informații detaliate legate de Asociația Telefonul Copilului și activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesați website-ul organizației noastre www.telefonulcopilului.ro.