Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Arhiva

CUPA TELEFONUL COPILULUI LA MINI-BASCHET

30.05.2012

CUPA "TELEFONUL COPILULUI" LA MINI-BASCHET

EDIȚIA A-II-A

31 MAI - 01 IUNIE 2012408 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, respectiv 34 de echipe de mini-baschetbaliști se vor întrece joi și vineri, în 8 orașe din țară, pentru a câștiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI". Înscrierea în competiție a fost efectuată cu sprijinul Federației Române de Baschet.01IUNIE este o zi specială pentru copii, este ziua în care toată lumea, cu mic, cu mare, sărbătorește copilăria. Astfel, deși trăim într-o eră informatizată, deși copiii de astăzi trăiesc o copilărie puțin diferită de a noastră, am vrut ca în ziua dedicată lor, copiii să părăsească mediul virtual oferit de internet și să învețe cât de important este să crească sănătoși prin sport.

Astfel, sub sloganul „Am ales să fiu sănătos prin sport. Tu ai ales?",a luat naștere Cupa „Telefonul Copilului", organizată de Asociația Telefonul Copilului și Federația Română de Baschet, desfășurată anul trecut în 5 orașe (București, Dej, Rădăuți, Sighetu Marmației și Arad). Competiția a reunit 324 de copii http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului

Anul acesta, la cea de-a II-a ediție,CUPA „TELEFONUL COPILULUI" este extinsă în 8 orașe, reunind astfel 408 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, respectiv 34 de echipe de mini-baschetbaliști din Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmației, București, Rădăuți, Galați, Brașov.Este un eveniment care, deși se află numai la a-II-a ediție, pentru copii a devenit o tradiție, un moment mult așteptat, ei fiind cei care au adresat întrebări organizației noastre cu privire la organizarea competiției și în acest an.
31 MAI 2012

Bucuresti: Arena de Baschet, cu incepere de la orele 14:00 pana la orele 17:00 (3 echipe de fete)

Dej: Sala LAPI Dej (Str. Nicolae Titulescu, nr 18, Dej), cu incepere de la orele 11:00  pana la orele 15:00 (4 echipe de fete)
Orele 15:00           Festivitate de premiere

1 IUNIE 2012

Bucuresti: Arena de Baschet, cu incepere de la orele 10:00 pana la orele 16:00 (3 echipe de fete, finala mica, finala mare)
Orele 16:00     Festivitate de premiere

Arad:Sala Decebal (str. Dacilor, nr 3, Arad), cu incepere de la orele 13:00 pana la arele 17:00 (4 echipe: 2 echipe de fete si 2 echipe de baieti)
Orele 17.30    Festivitate de premiere

Cluj Napoca:Sala Liceului de Informatica (Calea Turzii, nr 140 – 142, Cluj Napoca),cu incepere de la orele 09:00 pana la orele 13:00  (4 echipe de fete)
Orele 13:00     Festivitate de premiere

Galati:Sala Colegiului National Costache Negri (Str. Brailei, nr 134, Galati),cu incepere de la orele 10:00 pana la orele 14:00 (4 echipe de baieti)
Orele 14.30     Festivitate de premiere

Brasov:Sala Colegiului National de Informatica Grigore Moisil (Calea Bucuresti, nr 75, Brasov), cu incepere de la orele 11:00 pana la orele 15:00  (4 echipe de fete)
Orele 15.30    Festivitate de premiere

Radauti: Sala Municipala (Str. Stefan cel Mare, Radauti), cu incepere de la orele 09:00 pana la orele 14:00 (4 echipe de fete)
Orele 14.30     Festivitate de premiere

Sighetu Marmatiei: Parcul Gradina Morii, cu incepere de la orele 14:00 pana la orele 18:00 (4 echipe: 2 echipe de fete si 2 echipe de baieti)
Orele 18:00     Festivitate de premiere

„LaTelefonul Copilului vorbim tot mai des cu copii care iși petrec timpul în fața calculatorului, copii care în cazuri extreme devin chiar victimeîn mediul online. Ne dorim să creștem copii sănătoși, iar sportul este un element esențial în dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil. Astfel, colaborarea fără precedent cu Federația Română de Baschet ne oferă posibilitatea de a trece la fapte, în același timp, însă, aducându-i împreună atât pe copii, cât și pe părinți și îndeplinind una dintre dorințele primordiale ale copiilor, aceea de a petrece timp alături de părinții lor. Ce poate fi mai frumos pentru un copil dacă nu încurajările și susținerea propriilor părinți într-un mediu competițional precum cel organizat la Cupa Telefonul Copilului la minibaschet?”, a declarat Cătălina Florea, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului

“In numele Federației Române de Baschet și almeu personal vă adresez considerația noastră pentru sprijinul pe care îl acordați copiilor în dezvoltarea durabilă a acestora. Competiția baschetbalistică" Telefonul Copilului",  devenită acum națională, ajută la formarea conceptului de viață activă, cu scopul de a dezvolta generații viitoare sănătoase, de a forma relații prin coeziune și incluziune socială. În speranța că vom dezvolta împreună comportamente viguroase orientate către performanță "La mulți ani!" și la mai mare”, adeclarat Carmen Tocală, Președinte, Federația Română de Baschet
 
“Miciibaschetbalisti isi vor petrece ziua de 1 iunie pe arena de baschet undese vor intrece pentru castigarea trofeului “Telefonul Copilului”, datorita parteneriatului cu Asociatia Telefonul Copilului. Baschetul inseamna spirit de echipa, implicare, determinare si bucurie la orice varsta. Desi sportivii au varste cuprinse intre 8 si 10 ani, competitia este una stransa. A doua editie a Cupei “Telefonul Copilului” se bucura si de data aceasta de interes, 8 orase fiind implicate in realizarea acestui eveniment pentru copii”, Svetlana Dragusin, Antrenor Coordonator, Federatia Romana de Baschet

Reprezentanți ai Asociației Telefonul Copilului vor fi prezenți la competiții, alături decopii, antrenori și arbitri. Este, așadar, o competiție nu doar serioasă, ci și luată în serios de copiii participanți.

Și editiadin acest an se bucură de sprijinul companiilor Brenntag, Mega Image, Nicoro, Romtelecom, Cosmote și Pointmax, cărora le mulțumim pentru că s-au fidelizat demersului nostru.

Si cum orice intalnire a Telefonului Copilului cu cei mici este plină de surprize, le-am pregatitmini-sportivilor cadouri și diplome, iar echipa câștigătoare din fiecare oraș va primi TROFEUL „TELEFONUL COPILULUI" ȘI MEDALII, pentru amarca victoria.

Vă invităm așadar cu mare drag să ne fiți alături pentru a-i susține împreună pe micii baschetbalisti!

La mulți ani copiilor de pretutindeni!


Asociația Telefonul Copilului

Cuo experiență de 10 ani în domeniul protecției drepturilor copilului și ale familiei, Asociația Telefonul Copilului este singura organizație neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziția copiilor și părinților o linie telefonică de asistență la nivel național. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociația Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor și părinților la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 30 aprilie 2012, un număr total de 1.756.777 de apeluri a fost înregistrat de Asociația Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 37.437 de cazuri care au necesitat intervenția instituțiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom și Cosmote. Pentru informații detaliate legate de Asociația Telefonul Copilului și activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 021 411 23 44 / 0724 310 636, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesați website-ul organizației noastre www.telefonulcopilului.ro.

Federatia Romana de Baschet (FRB)

FederatiaRomana de Baschet (FRB) a fost fondata in anul 1931 si este membru fondator al Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) din anul 1932. FRB este persoana juridica de drept privat si este continuatoarea de drept a Federatiei Romane de Baschet, care si-a desfasurat activitatea pana in noiembrie 2001. FRB este organizata si functioneaza ca unica structura sportiva de interes national in Romania, in baza Statutului propriu, elaborat in concordanta cu prevederile Legii Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000, cu dispozitiile Regulamentului de punere in aplicare a acestei Legi, cu reglementarile din OG nr. 26/2000 cu privirela asociatii si fundatii si in conformitate cu Statutul si Regulamentele FIBA.