Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Arhiva

CUPA TELEFONUL COPILULUI DISPUTATA DE 44 DE ECHIPE DE MINI-BASCHETBALIȘTI, LA NIVEL NATIONAL

30.05.2013

Cu ocazia zilei de 01 iunie, ziua dedicată copiilor de pretutindeni -528 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbaliști se vor întrece în 10 orașe din țară, pentru a câștiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI", o competiție cu semnificație specială, care își propune să promoveze în rândul celor mici sportul, spiritul competițional și  respectarea drepturilor copilului.

Initiațiva Asociației Telefonul Copilului se află la cea de-a treia ediție, bucurându-se de sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, împreună cu care Asociația Telefonul Copilului a initțat și implementat multiple proiecte pentru susținerea creșterii armonioase a copiilor, pentru o copilărie fără grijile oamenilor mari.

Ambasada Olandei felicită Asociația Telefonul Copilului pentru implementarea acestui proiect deosebit. Evenimentele sportive organizate pentru copii, în toată țara, vor atrage atenția asupra drepturilor copiilor. Olanda este angajată să apere și să promoveze aceste drepturi în toată lumea, inclusiv în România. Ambasadorul Matthijs van Bonzel a declarat: “Mă bucur că problematica drepturilor copiilor se bucură de atenția cuvenită și din partea organizațiilor din România, ca cea care implementează proiectul Competiția baschetbalistică  Telefonul Copilului. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sarbatorită la 1 iunie, doresc să urez tuturor copiilor din România o copilărie fericită, sănătoasă, petrecută în siguranță.”

Inițiativa Asociației Telefonul Copilului nu ar fidevenit realitate fără parteneri de nădejde ai organizației precum: Federația Româna de Baschet, Romtelecom, Cosmote, Mega Image și BrenntagRomania, cărora le mulțumim pentru continuitatea demersului lor. De asemenea, multumim cluburilor sportive care au intrat in competitie si care vegheaza la dezvoltarea armonioasa a copiilor prin sport.

 „Împreunăcu susținătorii organizației noastre am marcat coșuri importante la panoul problemelor copiilor. Împreună am câștigat și vom continua să fimînvingători. Împreună formăm la data de 01 iunie, Ziua Internațională aCopilului, Echipa “Drepturile Copiilor”. Vom lupta alături de copii pentru drepturile lor într-o ediție specială a CUPEI TELEFONUL COPILULUILA MINIBASCHET, pe care avem privilegiul să o desfășurăm în 10 orașe, suporterii noștri principali fiind părinții micilor baschetbaliști”, a declarat Cătălina Florea, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului

Cupa “TELEFONUL COPILULUI” a debutat în anul 2011, candau intrat în competitie 324 de copii din cinci orașe (București, Dej, Rădăuți, Sighetu Marmației și Arad) http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului,iar în 2012 s-au luptat pentru trofeu 408 de mici baschetbaliști din opt orașe (Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmației,București, Rădăuți, Galați, Brașov) http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului-2012.

CUPA „TELEFONUL COPILULUI" 2013va fi disputată în cea de-a treia ediție în 10 orașe Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmației, București, Rădăuți, Mangalia, Constanta, Brașov, Botosani). În total, 528 de copii, cu vârste între 5 și 10 ani, împărțiți în 44 de echipe, își vor sărbători ziua prin sport, luptând pentru câștigarea trofeului.

“Competiția baschetbalistică Telefonul Copilului aflată la cea de-a treia ediție ajută la dezvoltareasanatoasă o noii generații, la formarea de relații prin coeziune și incluziune socială și la formarea spiritului de fair-play. În numele Federației Române de Baschet și al meu personal, vă adresez considerațianoastră pentru sprijinul acordat copiilor și vă felicit că anul acesta reunim un număr de peste 500 de copii, din 10 orașe aflate în diverse colțuri ale țării”, a declarat dl. Dan Berceanu, Secretar General, Federația Română de Baschet

Vă invităm să îi susținem împreună pe micii baschetbaliști și să marcăm împreună victoria drepturilor copiilor noștri!

Numaiîn primele 5 luni ale acestui an, Asociația Telefonul Copilului a înregistrat la 116 111, linia telefonică gratuită special dedicată copiilor, peste 35.000 de apeluri, iar aproximativ 2.000 dintre acestea reprezintă cazuri grave de încălcare a drepturilor copilului. Cele mai multe cazuri se referă la încălcarea dreptului copilului la protecție împotriva oricărei forme de violență, încălcarea dreptului copilului de acrește alături de părinții săi, încălcarea dreptului copilului la educație, încălcarea dreptului copilului la liberă exprimare, încălcareadreptului copilului de a fi ascultat.  


116 111 este linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului. Apelul către 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom și Cosmote.

Asociația Telefonul Copilului
Cu o experiență de 11 ani în domeniul protecției drepturilor copilului și alefamiliei, Asociația Telefonul Copilului este singura organizație neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziția copiilor și părinților o linie telefonică de asistență la nivel național. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociația Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor și părinților la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 30 aprilie 2013, un număr total de 1.876.510 de apeluri a fost înregistrat de Asociația Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 41.958 cazuri care au necesitat intervenția instituțiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom și Cosmote. Pentru informații detaliate legate de Asociația Telefonul Copilului și activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesați website-ul organizației noastre www.telefonulcopilului.ro.