Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Arhiva

Asociatia Telefonul Copilului si Cartoon Network lanseaza campania nationala anti-bullying

26.02.2015

•    Peste 1.000 de copii din România au sunat în 2014  la “Telefonul Copilului 116 111” pentru a vorbi despre cazuri de bullying

•    Majoritatea celor afectați de fenomenul bullying sunt copiii cu vârste între 12 – 17 ani

Campania”FII PRIETENOS, NU RĂUTĂCIOS!” are ca obiectiv sensibilizarea și încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel. Prin intermediul animațiilor, copiii sunt încurajați să vorbească despre experiențele lor, să îi sprijine pe cei hărțuiți și să fie prietenoși cu toți ceilalți.

Campania include și o serie de clipuri animate care se adresează atât copiilor care sunt afectați de fenomenul bullying, cât și celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectați direct sau indirect de fenomenul bullying beneficiază de consiliere din partea unor persoane cu experiență în abordarea acestor probleme pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei.

CătălinaFlorea, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului: “În lumea magică a desenelor animate, viața este o joacă frumoasă. În universul unor copii, însă, teama, suferința și depresia au devenit nouarealitate.Știm asta din ceea ce ne spun copiii afectați de fenomenul bullying, care ne cer ajutorul odată cu apelul lor la „Telefonul Copilului 116 111”. Campania lansată împreună cu Cartoon Network este prima campanie care abordează fenomenul bullying încă de la vârsta la care copiilor li se conturează personalitatea, totodată aducându-ne mai aproape de toți acei copii care țin sub tăcere ceea ce nu le dă pace, încurajându-i să ceară ajutor”.

”Cartoon Network reprezintă locul unde copiii potfi ei înșiși, încurajându-i să aibă încredere în ei.”, a spus Hannes Heyelmann, Senior Vicepreședinte și Managing Director Turner Broadcasting pentru Europa Centrală și de Est. ”Știm că fenomenul bullying este o problemă care afectează o mare parte dintre telespectatorii noștri. Împreună cu parteneri ca Asociația Telefonul Copilului și Alex Velea, ne dorim să îi motivăm să acționeze împotriva acestui fenomen și să nu le fie frică să spună tare ce li se întâmplă. Noi tratăm această problemă delicată într-o manieră în care copiii o potînțelege și îi îndrumăm către specialiștii care îi pot ajuta.” a adăugat Heyelmann.

Cântărețul Alex Velea susține la rândul său campania: “Mă bucur să știu că îi pot ajuta pe copii să se opună fenomenului bullying. Este o problemă reală și toți copiii din România pot fi afectați. Cred că primul lucru pe care cei mici trebuie să îl facă într-o astfel de situație este să stea de vorbă cu o persoană apropiată, de încredere, și să povestească prin ce trec. Nu trebuie să sufere în tăcere sau să rămână indiferenți atunci când asistă la astfel de hărțuiri. Toți putem fi prietenoși și respectuoși față de ceilalți”.

Clipurile educative se adresează copiilor care agresează alți copii, celor care sunt hărțuiți și celor care asistă la bullying.

Despre Cartoon Network
CartoonNetwork este postul de televiziune pentru copii care difuzează seriale de animație – atât comedii precum Uimitoarea lume a lui Gumball, Să-nceapă aventura, Un show obișnuit, cât și seriale de acțiune și aventuri ca Ben 10, Bakugan, Star Wars: The Clone Wars sau Generator Rex. Experiența Cartoon Network este completată de jocurile, concursurile și informațiile de pe www.CartoonNetwork.ro. Cartoon Network este disponibil în 26 de limbi, în 25 de versiuni separate din 166 de țări și în 260 de milioane de case din întreaga lume. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting System, Inc., o companie TimeWarner.

Despre Asociația „Telefonul Copilului”
Cu o experiență de 13 ani în domeniul protecției drepturilor copilului și alefamiliei, Asociația „Telefonul Copilului” este singura organizație neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziția copiilor și părinților o linie telefonică de asistență la nivel național. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociația Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor și părinților la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 ianuarie 2015, unnumăr total de 2.073.366 de apeluri a fost înregistrat de Asociația Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 52.133 de cazuri care au necesitat intervenția instituțiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Telekom România. Pentru informații detaliate legate de Asociația Telefonul Copilului și activitatea acesteia, vă invităm să accesați website-ul organizației noastre www.telefonulcopilului.ro și pagina FB https://www.facebook.com/asociatiatelefonulcopilului