Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Arhiva

Misiunea Asociatiei Telefonul Copilului, sustinuta pana in Peru!

23.09.2014

Răzvan Stuparu, medic stomatolog, și Vlad Grigore, trainer și project manager, pleacă în Peru, într-o altă aventură spectaculoasă, pe trei roți. Cei doi vor străbate 3,500 km într-o expediție, cu un mototaxi, după un traseu propriu: plecarea oficială din Colan, pe traseul Piura, Cajamarca, Huaraz, Huanuco, Huancayo și linia de finish la Cusco, lângă Machu Pichu. Aventurierii își propun, pe lângă experiențele unice ale unei astfel de călătorii, să susțină conștientizarea cu privire la problemele copiilor din România, susținând cauza Asociației Telefonul Copilului.

«Susținem performanța în orice domeniu. O expediție precum cea a lui Vlad Grigore și a lui Răzvan Stuparu este aproape un vis - libertate, aventură - iar la 116111, pe lângă rezolvarea problemelor, dorim să readucem visele frumoase în sufletele copiilor care ne sună. Mulțumim echipei Today pentru susținere și le urăm succes în extraordinarul demers pe care și l-au propus», a declarat Cătălina Florea, Director Executiv al Asociației Telefonul Copilului, Deputy Regional Reprezentative - Child Helpline International

Cei doi au participat în 2013 la cel mai mare raliu caritabil, The Mongol Rally, unde au condus peste 19,124 km, de la Londra, Marea Britanie, la Ulanbataar, Mongolia, au trecut prin 21 de țări, la final donând mașina unei comunități locale.

«Dacă în 2013 am luat o mașină de oraș și am condus-o până în Mongolia, anul acesta îi dăm ușile jos, îi scoatem o roată, îi reducem la 10% capacitatea cilindrică (125 cc) și o punem să urce pe Pan-American Highway traversând Anzii și jungla Amazoniana. Și prin acest proiect susținem Asociația Telefonul Copilului pentru că dorim să ajutăm copiii aflați în situații dificile.», explică Vlad Grigore.

Aventura, care va începe pe 27 septembrie, va atrage 20 de echipaje din întreaga lume.

Un mototaxi reprezintă un mijloc de transport între bicicletă și motocicletă, care nu poate atinge o viteză mai mare de 50 km/h. Acest mijloc de transport poartă mai multe denumiri în lume, printre cele mai cunoscute find cele de Ricsa, Mototaxi sau Tuctuc.
 
Aventura este organizată tot de cei de la The Adventurists, organizatorii The Mongol Rally, care descriu cursa prin Peru astfel : «Am descoperit că adventura începe atunci când planurile atent stabilite sunt aruncate pe fereastră, când nu știi unde vei fi la sfârșitul zilei sau dacă armăsarul tău va rezista atât de mult. Fără un traseu stabilit și fără posibilitatea de a te răzgândi, aventura Mototaxi Junket este cea mai bună metodă de a intra în belele inimaginabile».  
 
În 2012, cei doi tineri au creat platforma “Today You Can Do Anything!” ce include site-ul: http://todayyoucandoanything.ro și pagina de Facebook: facebook.com/TodayYouCanDoAnything. Prin intermediul acesteia doresc să își dezvolte noi abilități  ieșind din zona de confort și implicarea în comunitate, susținând alte persoane să participe la acest tip de activități și să susțină cauzele caritabile în care cred.

Astfel, plecarea în Peru cu mototaxi-ul va avea drept cauză caritabilă Asociația Telefonul Copilului, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz, prin linia de asistență telefonică gratuită, nelimitată și confidențială 116 111.

Oricine poate contribui la acțiunea de strângere de fonduri donând în doar câteva minute o sumă de bani prin intermediul platformei online Bursa Binelui. În cadrul acestei platforme, costurile tranzacționale sunt suportate de BCR, iar suma donată ajunge în întregime către Asociația Telefonul Copilului. Pentru aceasta trebuie sa accesati link-ul: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Uneori-copilaria-atarna-de-un-fir--de-telefon.
 


Asociația Telefonul Copilului

Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul protecției drepturilor copilului și ale familiei, Asociația Telefonul Copilului este singura organizație neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziția copiilor și părinților o linie telefonică de asistență la nivel național. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociația Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor și părinților la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 august 2014, un număr total de 2.026.789 de apeluri a fost înregistrat de Asociația Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 48.935 cazuri care au necesitat intervenția instituțiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom și Cosmote. Pentru informații detaliate legate de Asociația Telefonul Copilului și activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesați website-ul organizației noastre www.telefonulcopilului.roDespre “Today”
 
În 2013, Răzvan și Vlad s-au înscris în cel mai mare raliu caritabil din lume – The Mongol Rally. În cadrul acestuia, participanții sunt încurajați să exploreze teritorii noi și să experimenteze modul de viață al oamenilor din culturi diferite. În această aventură, se pleacă cu o mașină standard de oraș din Londra sau din Praga și se parcurge distanța până în Ulaanbaatar, Mongolia, fiecare participant fiind obligat să se descurce fără suport și fără măsuri de siguranță suplimentare.  Deși inițial echipajul a fost format din două persoane, în urma unui concurs pe Facebook a apărut și al treilea membru, Nicoleta Deliu. Pe drum, planificarea inițială de a călători de la Londra la București a suferit modificări, iar Nicoleta și-a prelungit apartenența la echipaj până în Tblisi, Georgia, ca apoi să revină pe traseu din Novosibirsk, Rusia, până la destinația finală, Ulanbataar, Mongolia.
 
2014 a debutat cu participări la triatloane și la competițiile sportive majore, plimbări cu biciletele pe Transfăgărășan și antrenamente de alergare pentru ca în octombrie să se facă trecerea la nivelul următor, aventura pe trei roți în Peru. Prin proiectele desfășurate susțin Asociația Telefonul Copilului. Își doresc să ajute copiii aflați în situații dificile, să le depășească beneficiind de asistență de care au nevoie.