Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English

Despre noi

 

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, al carei scop este acela de a proteja copiii impotriva oricarei incercari de incalcare a drepturilor lor, impotriva oricarei forme de abuz. 

Viziunea noastră: toți copiii merită să fie fericiți.

Misiune: acordarea unui sprijin real și imediat copiilor, oferind asistență gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111 


Asociația Telefonul Copilului a fost înfiintată în anul 2006, după finalizarea funcționării serviciului 0800 8 200 200, timp de 5 ani, în cadrul programelor Phare finanțate de Uniunea Europeană, fiind promovat prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" și "Drepturile copilului sunt lege". Povestea de succes a activității Asociației și a numărului gratuit pentru copii se datorează în totalitate apelanților, care au contactat în numar mare serviciul Telefonul Copilului și au făcut ca acesta să își continue existența și după încheierea proiectelor Phare.

În luna iulie 2008, Asociației Telefonul Copilului, în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordată de către Autoritatea Națională pentru Comunicații (ANC), licența pentru implementarea numărului unic european de asistență pentru copii, 116 111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit funcțional la nivelul întregii țări în rețeaua Romtelecom. România a fost a treia țară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziția copiilor acest număr unic. 

Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116 111 sunt următoarele:

  • Informare cu privire la promovarea și respectarea drepturilor copiilor
  • Consiliere cu privire la promovarea și respectarea drepturilor copiilor
  • Îndrumare către instituțiile în măsură să acorde asistența necesară
  • Urmărirea modului de soluționare a cazurilor
  • Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate și informarea instituțiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii