Browserul dumneavoastra nu suporta javascript
ascunde     alege un alt fundal
text mai mic text mai mare
Romana    English
stop bullying

STOP BULLYING

"STOP BULLYING" este un proiect initiat de Asociatia Telefonul Copilului,  care isi propune sa atraga atentia asupra unei probleme cu care se confrunta foarte multi copii si adolescenti, fie la scoala, fie in cercul de cunostinte. O problema careia in Romania nu i se acorda o foarte mare importanta, dar care in alte state se regaseste printre problemele cele mai importante din domeniul protectiei drepturilor copilului.

"STOP BULLYING" este primul proiect de acest fel derulat in Romania, declansat de Asociatia Telefonul Copilului pe fondul inregistrarii unui numar tot mai mare de solicitari de consiliere si indrumare din partea copiilor si adolescentilor, la 116 111.

In limba engleza se numeste scurt si cuprinzator bullying....In limba romana - comportament ostil/de excludere si de luare in deradere a cuiva, de umilire. Cum se manifesta? Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit in cercul sau de cunostinte sau de catre colegi care il striga intr-un anume fel (facand referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/familial). Uneori aceste tachinari se transforma in imbranceli sau chiar, in unele cazuri, in atacuri fizice. Ii auzim de foarte multe ori pe copiii din jurul nostru spunand lucruri mai putin frumoase la adresa altor copii sau folosind apelative de genul: grasule/graso, aragaz cu patru ochi etc. Ceea ce poate nu ne dam seama este in ce masura aceste cuvinte dor sau masura in care aceste cuvinte afecteaza copilul si perceptia sa despre sine si despre ceilalti.

                          

                          

                          

Activitati educative in unitati de invatamant:
Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul Economic Viilor,
Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul de Arte Nicolae Tonitza,
Scoala Gimnaziala Nr. 194, Colegiul National Grigore Moisil, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti,
Scoala Gimnaziala Jose Marti, Scoala Gimnaziala Principesa Ileana,
Mark Twain International School, Colegiul National Elena Cuza, Scoala Comerciala Nicolae Kretzulescu,
Liceul Sportiv Mircea Eliade, Scoala Nr.131, Scoala Avram Iancu, Scoala Nr. 54,
Scoala Nr. 195, Colegiul National Iulia Hasdeu, Scoala Nr. 193